Glasfusen, slumpen, sandcasting vormsmelten en pate de verre. Alle werken zijn unica. KLIK HIERONDER VOOR EEN FILMPJE GLASGIETEN DOOR JEANNE BUIJTELS http://www.youtube.com/watch?v=ftTo7-MpJ7Y

uit 2005 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

uit de knoop

uit de knoop

2011

Een lange reep glas gegoten in zand. Onmiddellijk met houten spatels een gedeeltelijk knoop gelegd. Later de bovenrand voorzien van echt bladgoud.

standing basket

standing basket

2011

Gegoten in een mal van zand en grafiet, daarin brokjes zand/grafiet uit vorige gieting gelegd. Deze brokjes vormen later holtes in het glas. De halve bol staat op 3 gebogen en gelaste rvs.staafjes.

samenvoeging

samenvoeging

2011

sandcasted glazen blok met wat koper invoegsels, samengevoegd met steen tot een beeld. Symbolisch voor een samenwerkingsverband van 2 totaal verschillende geesten.

glasboog

glasboog

2008

Vloeibaar heet glas, gegoten in een mal van zand (sandcasting. )Afgewerkt met bladgoud. Het tropische blad geeft de spanning weer die als het ware ook in het glas voorkomt.

gilette

gilette

2011

Sandcasting glas met insluitingen van o.a. scheermesjes.

doorkijkje

doorkijkje

2010

Doorkijkje van tiffanyglas. Gefused in de glasoven en verlijmd op een roestvrijstalen cirkel. Geplaatst op een sokkeltje van betonijzer.  

spiegelbeeld

spiegelbeeld

2010

Gefused tifanyglas op een spiegel verlijmd en geplaatst in een sokkel van betonijzer.

ontmoeting

ontmoeting

2010

Tussen 2 hardhouten balken zijn 2 glazen objecten bevestigd. Onderaan gefusede glazen staven in dwarsverband. Bovenaan tussen 2 transparante glasplaten figuren van man en vrouw met koperplaat gefused.

bolle buikjes

bolle buikjes

2009

Ggegoten glas in grafieten mal met 3 afdrukken van zwangere vrouw en 2 ringen van brons. Het geheel wordt staande gehouden met een ijzeren krulpunt.

glas-abstractie

glas-abstractie

2009

Glas met koper en messing ingesloten met de sandcasting techniek. Het geheel op een antieke schoffel geplaatst.

Spanning

Spanning

2009

Blok glas van 10 kilo met de sandcast techniek gemaakt. In dit blokzit een eerder gesandcast voorwerp waar een spanningsbreuk in zit. Door het op deze manier te gieten is de spanning gevangen.

glastouw

glastouw

2008

Eerst glas op punti gedraaid, daarna uitgetrokken en op groene korrels gerold, daarna ingeknipt tot bladeren. Warm gehouden en d.m.v. sandcasting in een mal overgoten met optisch glas. In de mal heb ik ook 2 stuks touwindrukken gemaakt en met gele glaskorrels aangegeven. Verder een mal gemaakt van touw en dat in brons gegoten.

growing

growing

2008

Vloeibaar glas gegoten in een mal van grafiet, daarin stukjes koper en zwarte glasstaafjes verwerkt. Het geheel op een gevlochten bronzen staander geplaatst.

ilusie

ilusie

2008

De holtes die zijn ontstaan door harde zandbrokken in de mal te leggen zijn zilverkleuring en als tegenhanger op diverse plaasten bladgoud aangebracht.

divine body

divine body

2008

Gefused glas op een gipsen tors. Het geheel met goudverf beschilderd en in een eiken raam gevat.

lichtpunt

lichtpunt

2007

Glazen schijf in een draaiende cirkel van albast.(volgens de bloempottechniek gegoten)

blue flame

blue flame

2007

Glas met een draaipijp getordeerd. Het geheel op een blauwe albasten steen geplaatst, waarin ik dezelfde tordering heb gebruikt.

Glascirkel

Glascirkel

2007

Vormen in grafiet gedrukt en met heet glas ingegoten.

Twintigover

Twintigover

2006

Tiffanyglas gefused. Standaard van zwart ijzer.

Lente

Lente

2006

Twee tranparante stukken glas waarin diverse gaatjes geboord. Verschillende kleuren glas met de knabbeltang in vorm gebroken en gerangschikt. Het geheel met rood touw in een aluminium frame vastgemaakt. Het beeld staat in Heeze.

suncatcher

suncatcher

2006

Ontelbare reepjes gekleurd glas op zijn kant dicht naast elkaar op transparant glas,tot 850 graden langzaam opgestookt. Met een kromme spijker op en bezemsteel heb ik tranen getrokken in het hete stroperige glas. Een constructie van mahoniehout draagt het geheel.

schaal November

schaal November

2006

Floatglas met stringers en poeders. Geslumpt op ceraboard.

schaal april

schaal april

2007

Stroken floatglas gefused en gedecoreerd met glaspoeder en glasstift, in een tweede stook geslumpt.

Vaas April

Vaas April

2006

Deze vaas is als volgt ontstaan. Eerst een glazen schijf van 25 cm doorsnee belegd met een patroon van glazen uitgesneden stukken in de kleuren groen,geel en transparant. In de glasoven gefused en in een tweede fase door een rvs-ring laten zakken op hoge temperatuur. Het spannende is dan om telkens in de hete oven te kijken of de bodem voldoende bereikt is.

yellowblue

yellowblue

2007

Transparante glasrepen op elkar gefused, met tekens in geel en blauw d.m.v. glaskorrels. Het geheel gevat in roestvrij staal.

confetti

confetti

2005

Vier halve cirkels in verschillende kleuren in twee lagen op elkaar gefused, met stukjes andere kleuren er willekeurig op verdeeld. Na het fusen een tweede keer terug in de over om de platte vorm te slumpen: het middengedeelte door een gat laten zakken, zodat er een schaalvorm ontstaat. Het geheel op een standaard van betonijzer geplaatst. Als je weten wil hoe je een glascirkel moet snijden klik dan hierop http://www.youtube.com/watch?v=l7pVZt5c80M&feature=player_profilepage